Yazın Beslenme Nasıl Olmalı? Sağlıklı Yaz Yemekleri İle Beslenme Önerileri
Yazın tüketilebilecek hafif ve sağlıklı yemekler hangileri? Yazın beslenme nasıl olmalı? Nelere dikkat edilmeli? Yaz yemekleri ile ilgili bu önerilere dikkat.
Yazın beslenme nasıl olmalı?
Yaz mevsimi, sağlıklı beslenmek için büyük bir fırsattır. Çünkü hem en güzel meyveler ve sebzeler yazın kolayca bulunmakta, hem de havanın sıcak olmasından dolayı su tüketimi fazlalaşmakta hem de yine sıcak hava nedeniyle daha hafif yemekler tercih edilmekte. Ayrıca metabolizma daha hızlı çalışabilmekte.
Yaz için beslenme önerileri | Bol bol su içmek
Vücudumuz kış aylarında nemsiz kalıp suya ihtiyaç duyarken, yaz aylarında da terlediğimiz için yine su tüketmek isteriz. Suyun sağıklı beslenmedeki yerini hepimiz artık çok iyi biliyoruz. Diyet yaparken de su tüketmek çok önemli. Çoğu yaz meyvesi oldukça fazla şeker içermektedir. Tıpkı kiraz, kavun, karpuz, çilek gibi. Ne kadar çok su tüketirsek, yazın da şekerin zararlı etkisinden o kadar az etkilenmiş oluruz.
Özellikle evde dondurma veya evde limonata yaparken içine ekstra olarak şeker koymamaya dikkat etmeniz, yazın beslenme önerileri arasında önemli bir yerde. Şeker yerine evde çilekli limonata tarifini deneyebilirsiniz.
Sağlıklı yaz yemekleri hangileri?
Yaz yemekleri arasında zeytinyağlı fasulye, taze barbunya, yine aynı şekilde zeytinyağlı dolmalar kolaylıkla tüketebileceğimiz yemeklerdir.
Deniz kenarında yemek için genelde sandviçler hazırlanır. Bunun yerine tavuklu salata, balıklı salata gibi zengin yaz sebzeleri ile bir tabak hazırlayabilirsiniz.
Mutlaka en az iki litre su içmeyi ihmal etmeyiniz. Ayrıca yazın balık da tüketebilirsiniz. Haftada üç kere balık yiyebilirsiniz. Balığın ve yemeklerinizin yanında salata tüketmeye özen gösteriniz. Mevsim meyveleri ve mevsim sebzelerini bol bol tüketmeye çalışın.
Sağlıklı yaz yemekleri | Balık tarifi
Balığı kesinlikle yağda kızartmıyoruz biliyorsunuz. Balığı eğer kömürde pişirmek istiyorsanız, kömürden en az on santim yukarıda olmasına özen gösterin. Sebzeli balık buğulama veya ızgara yapabilirsiniz.
Zeytinyağı sürerek marine edebilirsiniz. Sağlıklı yaz yemeklerinden biri olan balığı yiyeceğiniz zaman yanında mutlaka salata yapın. Rendelenmiş havuç, marul veya mor marul, maydanoz, limon, sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz. Balık yedikten sonra, çoğu insanda tatlı yeme isteği oluşur. Yemekten en erken bir saat en geç 2 buçuk saat sonra taze yaz meyvelerinden bir tabak hazırlayabilirsiniz.
Yazın nasıl beslenmeliyiz?
Elbette acı biberin faydaları oldukça fazla fakat yazın yağlı ve acılı yiyecekler daha çok terlemenize ve huzursuzluk hissetmenize sebep olabilir. Evde güzel kısır nasıl yapılır tarifindeki gibi bir kısır yapabilirsiniz.
Bol bol limon ve su tüketmeye çalışın. Kas, kemik, sinir ve sindirim sistemi sağlığı için de bol bol hareket etmeye, yüzmeye çalışın. Özellikle mevsim meyveleri ve sebzelerini, çoğunlukla zeytinyağlı olmak üzere yazın için hafif yemekler listenize ekleyebilirsiniz. "Hep fasulye hep fasulye, bıktım!" diye düşünmeyin yaz sebzelerini bolca tüketin çünkü hepsi birbirinden faydalı, unutmayın.
Yazın Beslenme Nasıl Olmalı? Sağlıklı Yaz Yemekleri İle Beslenme Önerileri
Magnezyum eksikliği, yüksek kan basıncı, düzensiz kan şekeri ve baş ağrılarına yol açar.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Evde Sağlıklı Şekersiz Çok Kısa Kolay Dondurma Tarifi
- 140 Kilodan 50 Kiloya Düştü! Nasıl Kilo Verdi?
- Antidepresan Kullanmadan Önce Bilmeniz Gereken 10 Şey
- Katarakt Glakom ve Gözdeki Sarı Noktalar | Göz Sağlığı
- Hangi Besinlerde Doğal Probiyotikler Var?
- Şah Pilavı Nedir? Yapılışı Ve Tarifi Aşama Aşama Yapımı
- Kombu Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir? Kombucha Ne İşe Yarar?
- Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları Neler?
- Dilde Beyazlık ve Ağız Kokusu Neden Olur? Nasıl Geçer?
- Milk Thistle Devedikeni Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?