Tarçının Faydaları Nelerdir? Tarçın Neye İyi Gelir?
Tarçında hangi vitaminler var? Tarçının faydaları neler? Hangi yemeklerde nasıl kullanılır neye iyi gelir zayıflatır mı? Ne işe yarar?
Tarçın nedir nasıl yetişir?
Tarçın, denfegiller ailesine ait bir bitkidir. Ana vatanı Sri Lankadır. Özellikle kabuğu için toplanan bu bitkinin en yaygın ve ucuz olan türü Çin tarçınıdır. Dünyanın en eski ve ünlü baharatı olan tarçın, dünyanın pek çok ülkesindeki aşçılar tarafından doğal tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır.
Tarçın sadece ünlü bir baharat değil, aynı zamanda Asya'da dolaşım sistemi, solunum sistemi ve sindirim sistemi tedavilerinde kullanılan geleneksel bir ilaçtır.
Dal aşı kalemi ile yeni bitki yetişir. Sıcak ve güneşli yeri sever. Yetişkin boyuta gelmesi uzun sürer.
Tarçında hangi vitaminler ve mineraller var? Besin değeri nedir?
Tarçında özellikle kalsiyum ve demir oranı yüksektir. Bakalım başka hangi vitaminler ve mineraller var.
- Demir
- Kalsiyum
- Magnezyum
- Fosfor
- Potasyum
- Bakır
- A vitamini, K vitamini, C vitamini, E vitamini
Tarçının kalorisi kaç : 100 gram tarçın 247 kaloridir. Yoğun bir tat verdiği için genellikle çok az miktarlarda kullanılır ve tarçının faydaları göz önünde bulunduruluğunda kalorisini hiç düşünmemekte fayda olan bitkilerdendir.
Tarçının zararları var mı? Alerjiniz olabilir. Bu durumda az bir miktar da tüketseniz burun akması, gözlerde kaşıntı yani grip nezle gibi belirti verebilirsiniz. Nadiren anaflaktik şok görülmektedir.
Tarçının faydaları nelerdir?
Tarçın özellikle kan şekerini dengeler. Ağız kokusunu geçirir, migren ve baş ağrısını azaltır ve üriner sistem hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Tarçının faydaları neler liste halinde bakalım.
- Antioksidandır ve inflamasyon önleyicidir
- Kalp hastalıkları riskini azaltır
- Kan şekerini dengeler
- Kanser oluşumunu engeller
- Kilo vermeye yardımcı olur
- Diş çürümesini önler
- Virüslere karşı koruyucudur
- Kötü kolesterol ve trigliseridi düşürür
Bunların dışında konsantrasyon bozukluğu ve dikkat eksikliğine de iyi gelen tarçın hafızayı güçlendirir. Tarçın ne işe yarar dediğimizde hem koruyucu hem de onarıcı etkisini görürüz. Bu açıdan çok değerlidir.
Tarçın nasıl kullanılır? İsterseniz tarçın yağı olarak kullanabilirsiniz, isterseniz çay yapabilirsiniz, tatlılarda şeker niyetine ekleyebilirsiniz. Cilt maskesi veya yüz maskesi için de kullanabilirsiniz.
Tarçınla nasıl zayıflanır? Tüm tatlılarda şeker yerine kullanılabilir. Çayın içine, kahvenin içine de eklenebilir. Kan şekerini dengeleyici özelliği sayesinde tokluk hissi verir.
Tarçın neye iyi gelir ne işe yarar?
Mantar tedavisinde çok iyi gelir. Vücudunuzun herhangi bir yerinde bulunan mantarları tedavi edebilirsiniz. Sindirim sistemini düzenlemeye yarar. Gençleştirici etkisi vardır. Kemikleri güçlendirir. Tarçın neye iyi gelir dediğimizde aklımıza özellikle beyin ve sinir sistemi üzerindeki etkisi de gelir. Daha güçlü bir hafıza için tüketilebilir.
Üşüttüğünüzde, nezle, grip, boğaz ağrısı durumlarında tarçın ne işe yarar yakından anlayabilirsiniz. Çünkü bu semptomların hemen hafiflemesini sağlar. Ayrıca regl ağrılarını da hafifletir. Periyod başlamadan önce çay olarak tüketebilirsiniz.
Tarçının Faydaları Nelerdir? Tarçın Neye İyi Gelir?
Yapılan son araştırmalara göre; sosyal bir çevreye sahip olan kişiler daha az hastalanıyor.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Kabağın Faydaları Nelerdir? Kabak Neye İyi Gelir?
- Leptin Hormonu Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Protein Diyeti
- Evde Zayıflamak İçin Ne Yemeliyim? Diyet Listesi Egzersizler Nasıl Yapılır?
- Yer Elması Faydaları | Neye İyi Gelir? Nasıl Tüketilir?
- Sağlıklı ve Doğal Zayıflama İçin Öneriler
- Hangi Yiyeceklerde Doğal Magnezyum Var?
- Bikini Diyeti ile 10 günde 5 Kilo
- Baklanın Faydaları Nelerdir? Bakla Neye İyi Gelir?
- Patatesin Faydaları Neler? Patatesteki Vitaminler ve Mineraller