Guava meyvesinin faydaları nelerdir? Nasıl yenir? Salatası yaprakları nasıl tüketilir? Cilt bakımı nasıl yapılır? Guavada hangi vitaminler ve mineraller var?

Guava Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yenir?

Guava meyvesinin faydaları nelerdir? Nasıl yenir? Salatası yaprakları nasıl tüketilir? Cilt bakımı nasıl yapılır? Guavada hangi vitaminler ve mineraller var?

Guava meyvesi nedir?

Guava, pek çok ülkede ve özellikle Asya ülkelerinde tüketilen bir meyvedir. Çiğ olarak, reçel olarak veya şekerleme olarak bulunmaktadır.

Guava Meyvesi nedir Faydaları nelerdir nasıl yenir

Guava meyvesi faydalarından verim alabilmek için tazeyken yemek gerekir. Bu meyve diğer tropik meyveler gibi ekstra korumaya ihtiyaç duymaz ve bu yüzden kimyasal işlemlere maruz kalmadan tüm faydalı mineral ve vitaminlerini içinde saklayabilir.

Guava meyvesinin faydaları

Özellikle kilo vermek isteyenler guavadan yararlanırlar çünkü lifli ve mineral açısından zengin bir meyvedir. Kolesterol içermez ve karbonhidrat miktarı çok azdır. Elma, portakal, üzüm gibi pek çok meyveye nazaran daha az şeker içerir.

Guava kilo verdirir mi? Tok tutma özelliği vardır. Guava meyvesi aynı zamanda içeriğindeki A Vitamini sayesinde göz sağlığı için de önemli bir yerdedir ve katarakt oluşumunu önler. Önemli bir özelliği de kanser hücrelerinin oluşumunu ve dağılımını engellemesidir. Guava yaprağı yağı, pek çok kanser ilacından daha etkilidir.

Likopen, prostat kanserinin önlenmesinde önemlidir ve bu, guavada oldukça fazla bulunur. Portakala nazaran 4 kat daha fazla C Vitamini içerir. İshal ve dizanteri tedavilerinde kullanılmaktadır. Bağırsakları dengeleyici ve düzenleyici etkisi vardır. Gueva meyvesinin içeriğindeki bakır, tiroid sağlığı için önemlidir. B3 ve B6 Vitamini içermektedir, bu da beyin sağlığı için gereklidir. Ayrıca öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir, kırışıklık ve cilt kuruluğunu engeller.

Guava Meyvesi Faydaları

Guava meyvesivücuttaki insülin ve glükozu azaltır aynı zamanda kolesterolü düşürür. Prostat ve diyabet hastalarının vazgeçilmezidir. Ayrıca guava yapraklarının diş ağrısını ve dişeti hastalıklarını geçirdiği de bilinmektedir. İçindeki folik asit, insanlarda doğurganlığı artırmaktadır. Tıpkı muzdaki kadar potasyum içermektedir, böylelikle kan basıncını düzenlemektedir.

Magnezyumun stres ve sinirlilik haline iyi geldiği bilinmektedir. Guavada da magnezyum bulunur. Bu nedenle kasların ve sinir sisteminin rahatlamasını sağlayan bir meyvedir. Ağır bir spor programınız varsa, program sonunda yerseniz hem kaslarınızı gevşetirsiniz hem de uzun süreli tokluk hissi yaşarsınız.

Guava cilt yüz maskesi bakım

Guava ile cilt bakımı

Guava antioksidan bir etkiye sahiptir. Henüz olgunlaşmamış olan meyvesi ve yapraklarıyla yüzünüze bakım uygularsanız, kırışıklıklardan, lekelerden ve sivilcelerden korunabilirsiniz. Eğer akne veya siyah noktalardan şikayetçiyseniz, guava yaprağından bir karışım hazırlayabilir ve bunu her gün kullanabilirsiniz.

Guava nasıl yenir?

Guavanın çekirdekleri bile yenir. Meyvenin kabuğu dahil olmak üzere her parçasında pek çok fayda bulunmaktadır. Genellikle sert aromasından arındırmak için pirişilir.

nasıl yenir guava salatası tarifi

Guava nektarı soğuk içecekler veya likörlü karışımlarda kullanılır. Meyvenin kendine has çok hoş bir tadı vardır, bu yüzden guava reçeli de pek ünlüdür. İçinde yüksek derecede pektin bulunur. Diğer meyvelerle karıştırıp, meyveli Guava salatası yapabilirsiniz. Ya da isterseniz maydanoz, balzamik sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırıp yemeğin yanında salata olarak da yiyebilirsiniz.

Guavada hangi vitaminler ve mineraller var?

Azalan sırasıyla; kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, selenyum, çinko gibi mineraller vardır. Ve azalan sırasıyla; folik asit, niyasin (nikotinik asit), pantotenik asit (ab vitamini), B6 Vitamini (piridoksin), riboflavin, tiamin (B Vitamini kompleksi), A Vitamini, C Vitamini, E Vitamini, K Vitamini bulunmaktadır.


Guava Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yenir?


Asla pişman olmayın! Eğer sonucu iyiyse, mükemmel. Sonucu kötüyse, bu bir tecrübedir. // Victoria Holt

Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler